Катедра: Катедра индивидуалних спортова
Предмети: Атлетика, Спортско пењање , Спортско пењање (осс)
Контакт: тел. 511-940 лок. 205; кабинет 205;
Имејл: daniel@fsfv.ni.ac.rs
 • Компетенције: лична страница на порталу НПАО Универзитета у Нишу
 • Основну школу и гимназију "Стеван Сремац" (природно-математички смер) завршио је у Нишу. Студијску групу за физичку културу при Филозофском факултету у Нишу уписао је 1995. године и завршио 2000. године са просечном оценом 8,85. Магистарске студије завршио је 2006. године са просечном оценом 9,83 одбранивши магистарски рад са темом: Повезаност морфолошких карактеристика и моторичких способности са резултатом у скоку увис код ученика основних школа. Докторску дисертацију са темом: Снага као фактор успеха у спортском пењању, одбранио је 24.12.2009. године.

 • У току школске 1999/2000. годне ангажован је на Факултету физичке културе у Нишу као демонстратор на предмету Атлетика. Од 2001. до 2007 ангажован је као асистент-приправник на предмету атлетика на Факултету физичке културе у Нишу, a 2007. до. 2010. годинe ради као асистент на предмету Атлетика. У школској 2009/2010 ангажован као асистент доктор наука на предмету Атлетика, 2010. изабран је за доцента на предмету Атлетика. Више година уназад био је секретар катедре за спорт и спортске игре, као и секретар катедре за индивидуалне спортове.

  Атлетиком се бави одосновне школе у атлетском клубу "Железничар" у Нишу. Као пионир и омладинац освајао је прва места у тркачким и скакачким дисциплинама на општинском, регионалном и републичком нивоу. Био је такмичар савезног ранга, а као сениор најчешће је наступао у дисциплини скок увис, али и у скоку удаљ и штафети 4x100 метара. На државним првенствима у атлетици као такмичар учествовао је више од десет година. Још од друге године студија често је био ангажован од стране професора атлетике у Нишу да демонстрира све атлетске дисциплине.

  Атлетски судија постао је 1992. године након чега је званично био судија на домаћим и међународним такмичењима у бившој Југославији и Србији (Универзијаде, Европска првенства, Првенства и Купови државе).

  Спортским пењањем бави се активно од 1998. године, као такмичар, тернер, организатор такмичења и судија. Учествовао је у изградњи прве вештачке стене у Нишу и организовању прве Балканијаде у земљи. До сада је израдио преко 60 смерова за спортско пењање, а попео је преко 120 (највеће тежине IX-). Оснивач је и директор пењачког клуба „Наиссус".

  Три године за редом (2007., 2008. и 2009.) био је организатор и руководилац међународног такмичења „Naissus Route Climbing Challenge" које се води као пројекат у Планинарском савезу Србије и Министарству омладине и спорта, а одржава се сваког пролећа у Јелашничкој клисури на природним стенама. Учесник је пројекта „Брзином до звезда", који је под патронатом Фондације Њ.К.В. Принцезе Катарине, Скупштине града Београда и Министарства омладине и спорта.