• Компетенције: лична страница на порталу НПАО Универзитета у Нишу
 • Преузмите: Europass model CV
 • Мирсад Нуркић поседује значајно вишегодишње педагошко искуство, стечено извођењем свих облика универзитетске наставе на Факултету спорта и физичког васпитања Универзита у Нишу, које прате и запажени резултати наставно-научног рада. У својству ангажованог наставника пружа неопходну помоћ студентима приликом израде докторских дисертација (ментор у две, председник комисије у пет и члан комисије у три), писања магистарских теза (ментор у једној и члан комисије у две), као и мастер, дипломских и семинарских радова, а исти задатак има и на групи за оспособљавање и усавршавање кадрова у спорту и рекреацији. Рецензент је девет уџбеника, а своју издавачку продукцију остварио је издавањем десет уџбеника и две монографије, a у два стручна уџбеника је коаутор. Био је учесник у два пројекта Министарства омладине и спорта под називом Спортска школица и Judo friends, у којима је учествовао као реализатор и вођа пројекта. Као извођач дела наставе у стручном оспособљавању тренера ангажован је на Тесалијском Универзитету у Грчкој од 2020. године, са којим је потписана универзитетска сарадња. Издао је више од 90 научних и стручних радова у области спорта.
  На мастер студијама сарадник је на предмету Педагошка пракса у спорту. На основним академским студијама поред предмета Џудо, наставник је на предмету Дијагностика у спорту. На изборним предметима основних академских студија је на предметима Самоодбрана и Стрељаштво. На практичној настави је сарадник у реализацији наставе на предмету Скијање.
  На предлог чланова Катедре одлуком декана Факултета спорта и физичког васпитања од 2012. године именован је за шефа Катедре за индивидуалне спортове, а од 2018. године одлуком декана је на месту продекана за наставу.
  Члан Савета Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу од 2004. године до данас.
  Члан Центра за мултидисциплинарна истраживања Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу од 2012. године.
  Шеф Катедре за индивидуалне спортове на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу у два мандата од 2012. године.
  Ангажован на Медицинском факултету у Нишу на предмету физичко васпитање од 2107. године у трајању од две године.
  Актуелно је ангажован у остваривању дела наставе на Педагошком факултету у Ужицу Универзитета у Крагујевцу од 2021. године.
  Продекан за наставу на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу од 2018. године.
  Члан УО Спортског Удружења Универзитета Ниша од 2019. године.
  Председник УО Џудо Савеза Централне Србије од 2017. године.
  Тренерским позивом почео да се бави у Џудо клубу Железничар 1987. године. Од 1998. године савезни је тренер кадетске репрезентације Србије, а од 2006. године и тренер универзитетске репрезентације Србије. Од 2013. године тренер је јуниорске репрезентације Србије, а на лични захтев 2017. године му престаје ангажовање. Члан је стручног тренерског тима репрезентација у Џудо савезу Србије од 2017. године.
  За допринос у раду и развоју џудо-спорта од стране Џудо савеза Србије награђиван је плакетама у 2001. и 2003. години, а 2008. године добитник је плакете за најуспешнијег тренера Прве лиге Србије. Носилац је мајсторског појаса VII дан од 2019. године.
  Након завршетка факултета од 1990. године радио у Војсци Југославије као референт за физичку обуку у 63. падобранској бригади. Активно учествовао у планирању и спровођењу физичке обуке и свих спортских такмичења, како у јединици тако и на савезним и међународним такмичењима. Од 1991. године до 2003. године био је ангажован као кондициони тренер: падобранске екипе, параски екипе и свих спортских екипа Небеске видре, које су се такмичиле у војним и цивилним структурама као и међународним такмичењима. За петнаест година рада осамнаест пута награђиван од стране Команде Бригаде и Команде Специјалних јединица Војске. Године 2002. лист Војска наградио га је плакетом за допринос у развоју спорта и физичке културе у војсци.
  Одликован је лично од председника Републике 1999. године Медаљом за заслуге у области одбране и безбедности земље.

 • Председник Управног oдбора џудо Савеза Централне Србије од 2017. године.
  Потпредседник Спортског удружења Универзитета у Нишу (СУУН) од 2019. године.
  Носилац је мајсторског појаса VII дан од 2019. године.
  Као активни спортиста од 1972. године вишеструки је првак Централне Србије, више пута био је првак Србије и освајач државних и међународних медаља. Као јуниор члан репрезентације Југославије и члан репрезентације Србије. Био је такмичар џудо-клубова Ниш и Железничар из Ниша (члан екипе која је изборила учешће у Првој лиги Југославије 1989. године), Џудо клуба Студент из Београда (као такмичар у Првој лиги Југославије) и Џудо клуба Босна из Сарајева, са којим је освајао титуле екипног јуниорског вицешампиона Југославије 1982. и освајач медаље на екипном првенству Југославије 1983. године). Такмичарску каријеру завршио је 1992. године након 20 година активног такмичења.
  Тренерским позивом почео да се бави у Џудо клубу Железничар 1987. године са млађим узрасним категоријама. Од 1990. до 1992. године био је тренер прве екипе Џудо клуба Ниш, а од 1992. године прелази у тада тек основани Џудо клуб Кинезис.
  Од 1991. до 2003. године био је ангажован као кондициони тренер падобранске екипе, пара-ски екипе и свих спортских екипа Небеске видре које су се такмичиле у војним и цивилним структурама као и међународним такмичењима. За допринос и развој спорта у Војсци Србије од 1990. до 2003. године 18 пута је награђиван и одликован.
  Са екипом универзитетског Џудо клуба Кинезис наступао је 2008. године у Првој лиги Србије, на којој је екипа освојила прво место и пласман у Супер лигу Србије. У 2009. години учесници су плеј-офа суперлиге и постају вицешампиони Србије, да би 2011, 2013. и 2015. године као учесници у плеј-офу освојили треће место. Такмичари клуба редовно освајају медаље у свим узрасним категоријама и то на савезном нивоу, на првенствима Балкана од пионира, кадета, јуниора до сениора, као и медаље на студентским првенствима Европе и Универзијади.
  Од 1998. године савезни је тренер кадетске репрезентације Србије, а од 2006. године и тренер универзитетске репрезентације Србије. Од 2013. до 2017. године тренер је јуниорске репрезентације Србије.
  На Олимпијади младих (ЕYОФ-у) као тренер био је вођа националне селекције пет пута и то: Париз (ФРА) 2003. године, Лињано (ИТА) 2005. године, Београд (СРБ) 2007. године, Тампере (ФИН) 2009. године и Трабзон (ТУР) 2011. године.
  Као тренер сенирског тима Србије водио је репрезентаију на Светском првенству 2010. године у Токију (Јапан), а као тренер јуниорске репрезентације на Светском првенству у Мајамију (УСА).
  Као тренер на Универзијади, био је вођа националне селекције три пута и то: Београд (СРБ) 2009. године, Казањ (РУС) 2013. године и Гванжин (КОР) 2015. године.
  Испред Џудо савеза Србије и УЈСК Кинезис био је покретач првог студентског првенства Србије 2015, а затим и 2018. године и првог првенства Србије у џудо-катама и првенства војске и полиције. Исте године био је руководилац пројекта Џудо у школе између Интернационалне џудо федерације (ИЈФ), Министарства просвете и спорта РС и Џудо савеза Србије (ЈСС).
  За допринос у раду и развоју џудо-спорта награђиван је више пута од стране Џудо савеза Србије. Након скоро осамнаест година на лични захтев престаје са радом као национални тренер репрезентације Србије. Од 2017. године члан стручног тренерског тима репрезентација у Џудо савезу Србије.