• Компетенције: лична страница на порталу НПАО Универзитета у Нишу
  • Проф. др Катарина Херодек је рођена 23.01.1960.г. у Нишу. Удата је и има ћерку. Место сталног боравка је Ниш. Пише и течно говори енглески, италијански и француски језик. Основну школу и гимназију је завршила у Нишу, након чега се школске 1978/79.г. уписала на Филозофски факултет у Нишу, на групи за физичко васпитање. Током студија је показала одличан успех и дипломирала 1982.г. са просечном оценом 9.06. Магистарски рад и докторску дисертацију одбранила је на Факултету физичке културе у Новом Саду.

  • Спортом је почела да се бави у најранијој младости. Била је члан рукометног клуба „ДИН" из Ниша, џудо клуба „Ниш" и атлетског клуба „Железничар" из Ниша. У току студија учествовала је на свим Универзијадама и Дифовијадама које су у том периоду биле организоване. По завршетку студија завршила је семинар за рукометне тренере и аматерски радила у рукометном клубу „Турист" из Нишке бање. Завршила је и курс за рониоца на дах и CMAS рониоца. Била је ангажована и као тренер у клубу за синхроно пливање у Нишу. Основала је женски ватерполо клуб „Naissus"- Ниш. Учествовала је на више фитнес фестивала у иностранству и земљи. Завршила је и семинаре за водитеље аеробне гимнастике и савременог плеса и ритмике, има сертификат за рад са Flexi-barom. Учествовала је у Падови на семинару у организацији Centro Sportivo Educativo Nazionale и има диплому Personal Trainer, затим на курсевима у организацији Nonsolofitness и има дипломе за Instruttore di GAG и Pesi e Fitness. Учествовала је и на Corso di Formazione Professionale и има сертификат La postura applicata al Fitness. Први радни однос засновала 1984.г. је у Спортском центру „Чаир" у Нишу, као рекреатор. Своју универзитетску каријеру је започела, као асистент на предмету Борења, на Групи за физичко васпитање Филозофског факултета у Нишу 1989.г., а звање асистента на предмету Општа антропомоторика добија 1997. У звање ванредног професора изабрана је 2007.г., а у звање редовног професора изабрана 2012. године. То је резултирало објављивањем две књиге и око 100 научних и стручних радова.

    Проф. др Катарина Херодек је сада шеф Катедре за примењену кинезиологију, председник Комисије за научни рад и међународну сарадњу и члан Савета Факултета.