• Предметни наставници:
 • Циљ: Упознавање студената са основним формама физичког вежбања и њиховим развојем током векова. Да студенте кроз предавања, вежбе, семинарски рад и консултације упозна са најважнијим законитостима на којима је био базиран развој физичког вежбања, као и средства и методе који су се појавили у различитим периодима развоја људског друштва, и били зависни од одређених економских и друштвених односа. Један од основних циљева наставе Историје физичке културе је формирање рационалног историјског мишљења, усвајање нових и проширивање дотадашњих знања из Историје физичке културе код студената.
 • Исход: Студенти су стекли знања ради опште културе, професионалне едукације и развијање критичке свести. Стечена знања из Историје физичке културе послужиће им за успешно савладавање осталих програмских испита на факултету, да им омогуће операционализују знања у пракси, али и да подстакну истраживачки однос према теорији и пракси Историје физичке културе.
 • Информације:

  21.06.2024.

  Испитна питања за 2024. годину

  29.02.2024.

  Распоред студената по групама за извођење наставе у школској 2023/2024

   

  31.05.2023.

  ГОДИШЊИЦА БИТКЕ НА ЧЕГРУ

  slika1

  Са изузетним поштовањем и емоцијама поводом годишњице боја на Чегру, студенти Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу су имали част да посете уникатно културно наслеђе „Ћеле Кулу“. Жеља нам је била да истакнемо величину споменика "Ћеле Кула" и национални значај који прожима сваку пору његовог постојања. Као задужени наставници на предмету Историја физичке културе на Факултету спорта и физичког васпитања, сматрали смо да је неопходно едуковати наше студенте и јачати њихов национални дигнитет.

  НАСТАВИ СА ЧИТАЊЕМ

 • Материјали за испит:

  Нове Олимпијске игре

  Српски олимпизам

  Соколско

  Соколски покрет у Чешкој

  НАСТАВНИ МАТЕРИЈАЛ - ПРЕДАВАЊА

  НАСТАВНИ МАТЕРИЈАЛ - ВЕЖБЕ

  ПРИМЕРИ ИНТЕРАКТИВНЕ НАСТАВЕ

  ПРЕДЛОГ ТЕМА ЗА СЕМИНАРСКЕ РЕДОВЕ