Факултет

naslovna slika

Факултет спорта и физичког васпитања, Универзитет у Нишу је заједно са пројектним партнерима припремила збирку добрих пракси за инклузију у спорту израђену у оквиру Еразмус Спорт пројекта Inclusion Reloaded (пројекат бр. 101089509). Она окупља добре праксе у инклузивном спорту на локалном, регионалном или националном нивоу у Босни и Херцеговини, Италији, Португалији и Србији. За потребе ове колекције, инклузивна спортска пракса је дефинисана као свака пракса која настоји да учини да се људи свих нивоа способности, порекла, пола и сексуалне оријентације осеćају добродошли да учествују у физичкој активности и спортској пракси.

Пројекат “Inclusion Relaoded” имплементира Клуб за оснаживање младих 018 (КОМ 018) – Србија у сарадњи са Факултетом спорта и физичког васпитања, Универзитет у Нишу – Србија, Параолимпијским Комитетом Србије, Beyond Borders – Италија, CESIE – Италија, PK “SPID” – Босна и Херцеговина, Спортски клуб за слијепе и слабовидне “Центар” Сарајево и Sport Evolution Alliance (SEA) – Португалија. Пројекат “Inclusion Reloaded” се имплементира у периоду 01.01.2023 – 30.06.2025 у 4 државе: Босна и Херцеговина, Италија, Португалија и Србија. Пројекат финансира Европска Унија кроз Ерасмус + Cooperation Partnerships.

Линк ка документу: https://kom018.org.rs/en/zbirka-dobrih-praksi-za-inkluziju-u-sportu/?fbclid=IwAR1_i5gJ43s5sL52JT1dtU4XkA35tZeDTecXaw692OmTDLc-U1cdUjQTZNc