Факултет

poseta ceska

У оквиру Ерасмус тренинг програма, Факултет спорта и физичког васпитања имао је част да угости две представнице из Чешке Републике: проф. др Зузану Сајдлову, продеканицу за међународну сарадњу и науку на Масариковом Универзитету (Факултет спортских студија), и Хану Вранову, директорку департмана за бизнис и економију на Менделејевом универзитету.

Током тродневне посете, гошће су имале прилику да се детаљно упознају са радом нашег факултета, посете кључне установе и присуствују низу  активности укључујући теренска тестирања, радионице и предавања. Проф. др Зузана Сајдлова истакла је важност међународне сарадње у унапређењу научних и образовних капацитета: „Ова посета је од великог значаја за нас с обзиром да је Факултет спорта и физичког васпитања најбоље рангиран факултет спорта из Србије према Шангајској листи и омогућава нам директну размену искустава и идеја.“

Поред формалних састанака, гошће су имале прилику да се упознају са нашим студентима и наставницима, што је додатно оснажило везе између наших институција. Разговарало се о могућностима за студентске размене, заједничке истраживачке пројекте и друге облике академске сарадње.