Факултет

1

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу (ФСФВ) се прикључио обележавању „Плаве недеље“ – светске недеље подизања свести о аутизму. Током текуће „Плаве недеље“, већ неколико година, ФСФВ организује дружење са многим удружењима која окупљају децу и младе са аутизмом (Градско удружење за помоћ особама са аутизмом, Организација Дан, Акорд Медиа), али и са осталим облицима сметњи у развоју.

2

На студијском програму основних академских студија – физичко васпитање и спорт, у оквиру предмета Адаптирана физичка активност , студенти имају практичну наставу инструктаже физичког вежбања са децом аутистичног спектра поремећаја. Реч је о настави коју је јако сложено организовати, али је и веома корисно практично искуство за будуће професоре спорта и физичког васпитања.
„Аутизам не траје само током априла месеца, не само током Плаве недеље. Он траје читаву годину. Зато, као и током године, данас Плаву недељу обележавамо радно. Разлика је у томе што смо се на крају данашњег вежбања дружили, деца, њихови родитељи, студенти и ми наставници.“ – рекао је проф. др Бојан Јоргић, професор неколико предмета из области физичких активности особа са инвалидитетом.

 

3

4

5

6

8