Катедра: Катедра индивидуалних спортова, Катедра колективних спортова
Предмети: Рукомет, Скијање
Контакт: тел. 511-940 лок. 206; кабинет 206;
Имејл: ljubapavlovic.fsvf@gmail.com
  • Компетенције: лична страница на порталу НПАО Универзитета у Нишу
  • Преузмите: Europass model CV
  • Љубомир Павловић је рођен 15.4.1980. године у Нишу. Филозофски факултет у Нишу – групу за физичку културу уписао је 1999. године. Основне четворогодишње студије на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу завршио је 2011. године. Докторске академске студије на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу уписао је 2012. године. Током докторских студија био је ангажован као демонстратор и сарадник у настави на предметима Рукомет и Скијање. Докторaт под називом „Унутарсезонске варијације одређених моторичких и физиолошких параметара код рукометаша" одбранио је 2015. године. Аутор је већег броја радова из области спорта и физичког васпитања објављених у међународним и националним научним часописима.

    Ожењен је Милицом, са којом има ћерку Уну и сина Луку.

  • Тренирао је тенис од седме године живота. Током 10 година активног бављења тенисом био је члан тениских клубова „Раднички" из Ниша и „Макс" из Београда и стално рангиран у врху одговарајућих узрасних категорија тадашње СФРЈ и СРЈ. Био је учесник најпрестижнијег светског турнира за млађе категорије Orange Bowl Floridа, USA 1995. године.

    Рукометом се бавио по завршетку тениске каријере, пре, у току и по завршетку студија, на врхунском међународном нивоу. Био је члан клубова у највишем рангу такмичења у Србији, Немачкој, Швајцарској и Шпанији, са којима је освајао титуле државних првака и био учесник Лиге шампиона и европских купова.

    Био је члан сениорске репрезентације Србије, са којом је наступио у 42 међународне утакмице. Као члан јуниорске репрезентације Србије био је победник Европског Првенства у Атини, Грчка 2000. године, када је био проглашен за најбољег играча и најбољег стрелца првенства. Добитник већег броја индивидуалних награда и признања током спортске каријере, међу којима и награде за најбољег спортисту града Ниша 2000. године.