• Компетенције: лична страница на порталу НПАО Универзитета у Нишу
 • Нејић Мирка Драган рођен је 12.11.1965. године у Нишу.Гимназију је завршио у Нишу. На Филозофском факултету у Нишу група за физичко васпитање уписао се школске 1985/86 године, а колико је труда уложио у свој рад говори и чињеница да је дипломирао у року, а све испите које је имао током студија положио је из првог покушаја са просечном оценом у току студија 8.75 и оценом 10 на дипломском испиту.

  Након дипломирања радио је у О.Ш. "Јастребачки партизани" до 1994. године, када прелази на Факултет за физичку културу у Приштини где је изабран асс. приправника на предмету Одбојка.

  На последипломске студије уписао се школске 1991/92 године. На Факултету за физичку културу у Приштини 20.06.1996. године одбрани је магистарски рад под називом: "Истраживање повезаности морфолошких димензија и ситуационо-моторичких способности у одбојци на нивоу студената Факултета за физичку културу".

  Објавио је више стручних и научних радова везаних за одбојкашку проблематику.

  Ожењен је и има двоје деце.

  Са породицом живи у Нишу.

  У сталном радном односу је са звањем редовни професор из предмета Одбојка, на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу.

 • Од 1992. године ради као сарадник у О.К. "Студент" из Ниша, а 1996. године је изабран на месту тренера млађих категорија.

  1997. године је изабран за шефа стручног штаба О.К."Приштина". Исте године је изабран за стручног сарадника Стручног штаба Одбојкашког савеза Србије за камп перспективних одбојкаша. На камп перспективних одбојкаша био је позиван од стране Одбојкашког савеза Србије, као један од тренера млађих категорија, 1997. и 1998. године.

  1999. године је изабран на место асистента из предмета Одбојка на Факултету за физичку културу у Нишу.

  2000. године је позван од стране Одбојкашког савеза Југославије као један од помоћних тренера јуниорске репрезентације Југославије.

  2000. године је изабран за шефа стручног штаба ОК."Ниш".

  2000. године, докторирао је у Београду.

  2008. године је изабран за шефа стручног штаба ЖОК."Студент".