• Competencies: personal page on the NPAO portal of the University of Niš
 • Преузмите: Europass Model CV
 • Ненад Стојиљковић рођен је 2.2.1980. године у Нишу, где је завршио основну и средњу школу. Године 2005. дипломира на Факултету физичке културе са просечном оценом 9,57 у току студија. Као студент постдипломских студија добија стипендију Министарства науке Републике Србије и бива ангажован на пројекту „Култура мира, идентитети и међуетнички односи у Србији и на Балкану у процесу евроинтеграције".

  Ожењен је супругом Миленом са којом има кћер Неву.

 • Од 2007. године ради на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу, најпре као сарадник, а касније као асистент на предмету Историја физичке културе. Такође је ангажован као сарадник на предметима Активности у природи и Скијање. Своје педагошке и стручне квалитете потврдио је како радом на Факултету спорта и физичког васпитања тако и у пракси. Године 2006. и 2007. радио је као члан међународног тима за организацију спортско-рекреативних активности и анимације у Бодруму (Турска).

  Ненад Стојиљковић је учесник пројеката „Физичка активност и компоненте фитнеса код старијих особа" и „Развоји интеграција технологија пројектовања интелигентног мехатроничког интерфејса за примену у медицини (HUMANISM)" финансираних од стране Министарства науке, као и пројекта „И ми смо спортисти" намењеног особама са посебним потребама и подржаног од стране Министарства омладине и спорта.

  Аутор је већег броја радова из области спорта и физичког васпитања објављених у међународним и националним научним часописима. Такође је уредник у Лексикону Града Ниша где је обрадио област нишког спорта.

  Члан је Европског колеџа спортских наука и Секције за Историју физичког васпитања и спорта у ФИЕП-у.