• Competencies: personal page on the NPAO portal of the University of Niš
 • Преузмите: Europass Model CV
 • Данијела (Радаковић) Живковић је рођена у Зрењанину 21. маја 1981. године. Основну школу је завршила у Маглићу, а средњу медицинску школу у Новом Саду. Након средње школе уписала је Природно-математички факултет, смер дипломирани географ-туризмолог, а две године касније Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду. Дипломирала је на Природно-математичком факултету у Новом Саду 2008., а на Факултету спорта и физичког васпитања 2010. године.

  Након тога уписала у дипломске студије-мастер на Економском факултету у Нишу, модул туризам, где је дипломирала 2011. године. Такође је уписала мастер студије на Природно-математичком факултету у Нишу, мастер географ, где је дипломирала 2014. године. Докторске студије је уписала на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу 2011. године.

  Током школовања учила је енглески, немачки, шпански и словачки језик. Учествовала је на континуираној медицинској едукацији – Професионални хронични стрес и његове психосоматске последице - који је акредитован од стране Здравственог савета Србије као национални курс А1 категорије. Новембра 2015. године учествовала је на тронедељној едукацији у оквиру Tempus Speed пројекта која је спроведена на Факултету спорта и физичког васпитања у Новом Саду. Сарадник је на пројекту Развој и интеграција технологија пројектовања интелигентног мехатроничког интерфејса за примену у медицини.

 • Данијела играла рукомет за РК "Маглић" и УЖРК "Војводина". Постигла запажене резултате у бацању кладива. Држала је рекорд у бацању кладива у категорији млађих јуниорки. Била је члан националног тима од 1997. до 2007. године, са прекидима. Освојила је две бронзане медаље на Првенству Балкана за јуниоре (1999. и 2000. године; исте године освојила је бронзану медаљу у Европском Купу за јуниоре у Немачкој). У сениорској конкуренцији је такође била део репрезентације Србије. Неколико пута је била победник Првенства Србије и победник Купа Србије.

  Ради у својству асистента на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу, на предметима: Теорија физичке културе, Теорија спорта, Терминологије физичког васпитања и спорта и Дечија атлетика.

  Удата је и има једно дете.