Dodela indeksa 01

Свечаном доделом индекса студентима прве године Основних академских студија, данас је почела нова школска 2023/2024 година на Факултету спорта и физичког васпитања у Нишу.

Нашим најмлађим колегама се обратио декан Факултета проф. др Милован Братић:

Представља ми велику част и задовољство што могу да вас поздравим у име Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу, на дан када започињемо нову академску 2023/2024. годину. Ви сте 53. генерација студената, која се определила да своја академска и стручна стремљења реализује у оквиру ове институције.

Овај Факултет није институција само у формално-правном смислу, већ и у оном суштинском. Још када је давне 1971. године почео са радом ‒ слогом, стручношћу и залагањем целокупног колектива ‒ трасиран је пут нашем успеху, на који смо веома поносни.

Свим колегама који су предано и марљиво радили свих ових година, захваљујем се на несебичној сарадњи и подршци, на нашем заједничком дефинисању и реализацији циљева које смо пред себе поставили.

Данас наше колеге широм света неуморно учествују на научним скуповима, усавршавањима, партиципирају у најпрестижнијим међународним часописима и на тај начин афирмишу Факултет, који је, по објективним мерилима, на листама светских факултета међу најбољима. То представља важну карику у отклањању предрасуда, које постоје, а које се једино могу отклонити постигнутим резултатима кроз личну и колективну научну афирмацију.

Студирање на нашем Факултету је специфично у односу на студије на другим факултетима. Ту специфичност и лепоту дружења, колегијалности и осећаја припадности имаћете прилике да доживите на практичној настави, која ће се одвијати, како на Факултету, тако и ван Факултета. Претходну годину смо окончали успешно упркос изазовима које смо имали, захваљујући ангажовању професора и њиховој спремности да организују наставу и у несвакидашњим околностима.

Током студирања суочаваћете се са лепим и са мање лепим моментима, али из свега морате да изађете јачи, спретнији и спремнији за све обавезе које Вам предстоје у професији којом ћете се бавити. Трудите се да до знања дођете својим радом, самоодрицањем и што је најважније свешћу да је пут до жељеног циља само ваш пут и да је човек оно што сам од себе створи.

Градите своју личност и свој ауторитет одговорно и савесно поштујући друге, њихове ставове, без обзира да ли се разликују од ваших или не. Обогаћујте своју личност знањем и заинтересованошћу за оно што вам је непознато, а кроз туђе грешке исправљајте своје. Будите захтевни када је студирање у питању, како према себи, тако и према професорима, који су дужни да вам на најбољи начин пренесу знања.

Колегама професорима желим успешан почетак академске године, а вама студетнима срећан почетак новог животног периода. Сигуран сам да ћете на тај период бити веома поносни и дуго га се у животу сећати, због проживљенх тренутaкa са предавања, испита и свих оних активности које ћете кроз наставу имати ван факултета, а који ће вас зближити, неке за цео живот.

ДОБРО НАМ ДОШЛИ!

 Као део традиције нашег Факултета да награђује најуспешније, студенати са најбољим резултатима на пријемном испиту добили су пригодне поклоне. На тај начин су младе колеге мотивисане да дају све од себе у будућем раду који ће сигурно адекватно бити вреднован.

Колегама студентима се обратила и председница Студентског парламента Катарина Стојадиновић а након ње главна сестра Завода за здравствену заштиту студената – Емилија Марковић.

Продекан за наставу др Мирсад Нуркић пренео је будућим колегама потребне инормације везане за почетак студија.

Део атмосфере приказан је на сликама у наставку.

 Dodela indeksa 02

Dodela indeksa 03

Dodela indeksa 04

Dodela indeksa 05

Dodela indeksa 06

Dodela indeksa 07

Dodela indeksa 08

Dodela indeksa 09

Dodela indeksa 10

Dodela indeksa 11

Dodela indeksa 12

Dodela indeksa 13

Dodela indeksa 14

Dodela indeksa 15

Dodela indeksa 16

Dodela indeksa 17

Dodela indeksa 18

Dodela indeksa 19

Dodela indeksa 20