Одштампајте ову страницу

др Томислав Окичић

Подаци

  • Катедра: Катедра индивидуалних спортова
  • Предмети: Пливање и Ватерполо - Основне академске студије, фвс
    Планирање, програмирање и контрола тренираности - Мастер академске студије
  • Контакт: тел. 511-940 лок. 105; кабинет 105;
  • Лични подаци и досадашње образовање: Др Томислав Окичић је рођен 22. 08. 1968. године у Нишу. Основну школу ''Авној'' је завршио у Грљану, а гимназију ''Бора Станковић'' у Нишу.
    Ожењен је и отац три сина. Дипломирао је на Филозофском факултету на Студијској групи за Физичку културу 1995. године са темом: "Однос између резултата у пливању и димензија флексибилности код пионира пливача", под менторством др Момчила Пивача. Године 2000. је одбранио магистарску тезу под називом "Утицај тренинга пливања на брзину, као и на промене неких димензија антрополошких карактеристика пливача млађих категорија", под менторством др Момчила Пивача. Докторирао је 2002. године на Факултету физичке културе Универзитета у Новом Саду на тему: " Фактори утицаја на резултат у пливању код различитих узрасних категорија ", под менторством др Златка Ахметовића. Као стипендиста Владе Републике Бугарске 2007. године је одбранио специјалистички рад под називом ''The influence of some anthropological dimensions on the speed of swimming'' под менторством др Лазара Каменова.
  • Професионална каријера: У звање асистент сарадник на предмету Пливање примљен 1997. године на Студијској групи за физичку културу Филозофског факултета Универзитета у Нишу. Године 2003. биран на Факултету физичке културе Универзитета у Нишу у звање доцент на предмету Пливање. На Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу 2008. године биран у звање ванредни професор на предмету Пливање. Године 2012. на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу биран у звање редовни професор на предмету Пливање. Наставник је и на изборном предмету Ватерполо на основним академским студијама на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу. Функцију Шефa Катедре за индивидуалне спортове на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу обављао је од 2007-2012. Постављен за продекана за финансије на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу за мандатни период 2012.-2015.

Сродни чланци

FaLang translation system by Faboba